Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Son dönemlerde illaki görmüşsünüzdür Gartner’ın Network teknolojileri raporunda Cisco’nun Challengers grubuna düşmesi ve rakiplerinin Leaders kısmında yer aldığını.
Bu raporda Aruba’nın ve Juniper’ın ezici yükselişini, beraberinde Fortinet’in ve Huawei’nin de yerini sağlamlaştırdığını görebilirsiniz.
HPE ise Aruba ile yetinmeyerek Juniper Networks’ü de satın aldığını duyurdu. Bu hikayeden çıkarmamız gereken ders ise artık sadece Networking’in yeterli olmadığıdır. Şirketler ve yatırımcılar AI destekli/tabanlı çözümlere yönelmekte ve altyapı yatırımlarını bu anlamda yapmakta. Şu tablo bir sonraki sene illaki değişecektir zira Gartner’ı %100 doğruluğa sahip bir referans olduğunu kabul etmek yanlış olacaktır. Tecrübeyle sabit…
Gelelim satın alma ile ilgili ana başlıklara:
HPE, dünya çapında kurumsal düzeyde kablosuz yerel ağ (WLAN) çözümlerinde ikinci, Juniper ise üçüncü sırada yer alıyor. DOJ (ABD Adalet Bakanlığı), ocak ayında bu satın alınmanın rekabeti azaltacağını belirterek davayı açmıştı.
Ancak geçen Cuma günü HPE’nin küçük tavizlerle uzlaştığı anlaşma sayesinde DOJ davayı geri çekti. Bu sayede satın alma geçen Çarşamba günü resmiyet kazandı .
HPE, bu hamleyle AI ve veri ağları alanında gücünü artırmayı, özellikle Cisco’ya karşı rekabette söz sahibi olmayı hedefliyor. Satın almayla birlikte HPE’nin ağ iş kolu iki katına çıkmış olacak .
Şirket, hedefini “bulut tabanlı, AI destekli eksiksiz bir ağ çözümleri portföyü” sunmak olarak belirtiyor. Bu stratejiyle yüksek kar marjlı büyüme alanlarına odaklanarak uzun vadeli gelir artışını sağlamayı planlıyor .
HPE CEO’su Antonio Neri, “Bugün HPE için yeni bir çağ başlıyor — AI ve ağların kesişim noktasındayız” dedi. Ayrıca HPE’nin hibrit bulut, AI ve ağ çözümlerinde müşterilere eksiksiz bir alternatif sunacağını, toplam pazar adreslenebilirliğini genişleteceğini vurguladı .
Bu satın alma, HPE’nin Mart ayında açıklanan yaklaşık 2.500 çalışanla ilgili maliyet düşürme planından hemen sonra geldi. HPE, 2022’de merkezini Silikon Vadisi’nden Houston bölgesine taşımıştı. Satın alma sonrası Juniper ekibi de HPE’ye katılacak.
Haberin tamamını HPE’nin resmi web sitesinden okuyabilirsiniz, ben sadece dikkatimi çeken noktaları paylaşıp kendimce yorumlamak istedim.
Satın almanın HPE tarafından başarılı olmasını diliyor, Cisco’nun tekelliğini tam anlamıyla ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Bir diğer tehdit ise başta Huawei olmak üzere Çinli üreticilerdir. Cisco’nun az çok hamlesinin ne olacağını tahmin ediyoruz, lakin Çinlilerin bu konuda hamlesinin ne olacağı belirsiz. Bakalım Huawei bu AI-driven altyapılar konusunda elle tutulur ne sunacak? Bu konuda fırsat bulup araştırma yaparsam burada sizlerle paylaşacağım.